نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان
تربیت نفس با مجاهدت مستمر و پایدار
شرح گزارشی از گردهمایی سراسری نمایندگان ولیفقیه و ائمه جمعه کشور/
ضرورت پیشبینی و پیشگیری قبل از وقوع حوادث طبیعی/
نهضت عاشورا تا قیامت روشنگر است
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: پیشبینی و پیشگیری قبل از وقوع حوادث طبیعی ضرورت دارد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در خطبههای نماز جمعه این هفته زاهدان ضمن عرض تسلیت ایام شهادت امام حسین(ع) گفت: یکی از راههای تحصیل تقوای الهی تلاش برای از بین بردن اخلاق ناپسند و ایجاد اخلاق پسندیده در کالبد وجود است.
امام جمعه زاهدان به قرائت و تفسیر فرازی از دعای مکارم اخلاق امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه پرداخت و افزود: امام در فرازی از دعا چنین بیان می کنند که "اللَّهُمَّ لَا تَدَعْ خَصْلَةً تُعَابُ مِنِّی إِلَّا أَصْلَحْتَهَا ، وَ لَا عَائِبَةً أُوَنَّبُ بِهَا إِلَّا حَسَّنْتَهَا ، وَ لَا أُکْرُومَةً فِیَّ نَاقِصَةً إِلَّا أَتْمَمْتَهَا" خدایا خصلت قابل سرزنشی را در وجود من وامگذار، جز این که اصلاحش کنی و عیب قابل سرزنشی را در عرصه گاه حیاتم رها مکن، جز این که نیکویش گردانی؛ و کرامتی را در من ناقص مگذار، جز این که کاملش فرمایی.
آیتالله محامی به بیان مقدمهای پرداخت و اظهار داشت: همه ما انسانها باید از فرصت عمر و امکانات برای طی کردن مراحل کمال استفاده کنیم زیرا همواره جایگاه و موقعیت بالاتر وجود دارد که باید برای دستیابی به آن تلاش کنیم.
وی ادامه داد: برای طی کردن مراحل کمال تنها تلاش ما کافی نیست و اگر لطف خداوندی نباشد ما از خود چیزی نداشته و نمیتوانیم کاری صورت دهیم و باید در کنار تلاش از خداوند طی کردن مراحل کمال را طلب کنیم.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان بیان داشت: طی کردن مراحل کمال به دو شکل است ابتدا اینکه انسان صفات زشت و ناپسند وجود خود را از بین ببرد که چنین چیزی نیاز به تلاش و تمرین دارد و مرحله دیگر این است که صفات پسندیده را در وجود خود ایجاد کند.
امام جمعه زاهدان تربیت را امری تدریجی دانست و تصریح کرد: اینگونه نیست که روحیات ما قابل تغییر نباشد زیرا اگر قابل تغییر نبود دیگر تکلیفی برعهده نداشتیم اما از این جهت که قابل تغییر است وظیفه داریم اخلاق خوب داشته و اخلاق ناپسند را از خود دور کنیم و چنین چیزی به مجاهدت مستمر و پایدار نیاز دارد.
وی به بیان سه نکته برگرفته از دعای امام سجاد(ع) پرداخت و اذعان داشت: نکته اول توحید است زیرا امام در محضر ربوبی دست به دعا برداشته و خواسته خود را از خداوند طلب میکند و نکته دوم اینکه امام در این فراز سه درخواست دارد که دو درخوسات در رابطه با از بین بردن صفات زشت و پاکسازی درون ما و یک درخوسات کامل کردن صفات پسندیده است.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: چنین چیزی نشان دهنده این است که برای طی کردن مراحل کمال ابتدا باید وجود خود را از اخلاق ناپسند پاک کنیم زیرا اگر وجود ما آلوده باشد هر چیز خوبی که در آن بریزیم آلوده خواهد شد.
آیتالله محامی ادامه داد: نکته سوم همت بلند است و در دعا باید همت بلند داشته باشیم و افق بلندی در آینده خود ترسیم کنیم همانگونه که امام سجاد(ع) رفع همه خصلتهای ناپسند و کسب بهترین و کاملترین خصلتهای پسندیده را از خداوند طلب میکند.
خطیب جمعه زاهدان شرط استجابت دعا را خواست قلبی و تلاش برای رسیدن به دعای خود عنوان کرد و گفت: یکی از نشانههای دعای واقعی و خواست قلبی آن تلاش عملی در آن جهت است و اگر از خداوند پاکی صفات زشت و تکمیل صفات خوب را درخواست میکنیم باید در این جهت تلاش کنیم و این کار در دوران جوانی آسانتر است مانند راست کردن نهالی که تازه روییده در مقایسه با راست کردن درختی تنومند که کمی سختتر به نظر میرسد.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در بخش دیگری از خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راههای تحصیل تقوای الهی تمسک به ذیل عنایت پیامبر اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و نور گرفتن از چراغ هدایت امام حسین(ع) و سوار شدن بر کشتی نجات اهل بیت(ع) است.
وی با اشاره به گردهمایی سراسری نمایندگان ولیفقیه و ائمه جمعه کشور در هفتههای گذشته عنوان کرد: این گردهمایی در چند سال گذشته با توجه به شرایط کرونایی برگزار نشد اما برگزاری آن امسال با چند ویژگی همراه بود ابتدا اینکه اجلاس با زیارت امام خمینی(ره) آغاز و با برگزاری جلسات و گفتگو با سران قوا، برخی وزرا و مسئولین ادامه یافت و پایان بخش اجلاس نیز تشرف خدمت مقام معظم رهبری بود.
امام جمعه زاهدان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در این گردهمایی عنوان کرد: ایشان ضمن تاکید بر مردمی بودن و ایفای نقش پدری ائمه جمعه برای مردم با همه سلایق و اختلاف نظرها عنوان داشتند که اگر ائمه جمعه در روز جمعه با بیان خود به تقوا دعوت میکنند باد در طول هفته با عمل دعوت کننده مردم باشند و در پایان نیز خواستار تلاش برای حل مشکلات مردم شدند.
آیتالله محامی گفت: نکته دیگر در این گردهمایی حضور ائمه محترم جمعه اهل سنت در این اجلاس بود که در گذشته و در اجلاس برگزار شده قبل از شیوع کرونا خدمت مقام معظم رهبری عرض کرده و خواستار دعوت از ائمه جمعه اهل سنت در اجلاسهای بعدی شدیم که ایشان نیز این درخواست را به دفتر خود و نیز شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ارجاع نمودند.
وی ادامه داد: ماه قبل با شرکت در اجلاس نمایندگان ولیفقیه از برگزاری اجلاس سراسری ائمه جمعه مطلع شده و مجددا این امر را از مسئولان دفتر مقام معظم رهبری و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه پیگیری کردیم که مورد تایید واقع شد و جمعی از ائمه جمعه منتخب اهل سنت نیز در این جلسه حضور داشتند.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: قرار بر این بود که در جلسات با سران قوا هر بار سه نفر از نمایندگان ولیفقیه به نمایندگی از سایر ائمه جمعه به سخنرانی بپردازند و در بیان مباحث نیز تقسیم کار صورت گیرد و البته گمان بر این بود که اهل سنت هم سخنرانی خواهند داشت اما در نهایت مقرر شد بنده سخنرانی داشته باشم.
امام جمعه زاهدان افزود: در زمان سخنرانی خود بنده در چهار محور به بیان مباحث پرداختم که محور اول تشکر از پذیرش پیشنهاد حضور ائمه جمعه اهل سنت در این اجلاس توسط دفتر مقام معظم رهبری و نیز شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بود و عرض کردیم هر چه این تعاملات و جلسات مشترک بیشتر شود اتحاد و انسجام امت اسلامی نیز تقویت میشود و در مقابل جداییها و عدم شناخت از یکدیگر زمینه سوء استفاده دشمن و تبلیغات منفی آنها را فراهم میکند.
وی عنوان کرد: در ادامه ابراز امیدواری کردیم که زمینه ابراز وفاداری اهل سنت به نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری فراهم شود و در حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم مشارکت کنند.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: در محور دوم سخنرانی با قدردانی از تلاشهای رئیس جمهور و هیئت دولت که مخلصانه و با تلاش فراوان کار را شروع کردهاند عرض کردیم علیرغم گزارشها و آمار خوبی که ارائه میشود وضعیت مردم خوب نیست و باید تلاش شود تا مردم آمار و گزارشهای خوبی که ارائه میشود را در زندگی خود احساس کنند زیرا تا به حال دولتهای مختلف با هنرمندی گزارشهای خوب ارائه دادند اما آنچه مردم در زندگی خود احساس میکردند با آمارهای ارائه شده متفاوت بود و باید تلاش کنید تا نتیجه زحمات به بار نشیته و مردم میوه شیرین آن را در زندگی خود احساس کنند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: محور سوم سخنرانی اشاره به یک آسیب ساختاری در سطح کشور بود که البته این آسیب ارتباطی به این دولت و مجلس ندارد آن هم اینکه متاسفانه از فضای اول انقلاب فاصله گرفتیم زیرا در فضای اول انقلاب احساس تکلیف و کار برای خدا خیلی بیشتر بود البته چنین چیزی به این معنا نیست که در زمان کنونی این تکلیف وجود ندارد بلکه هست اما کمرنگتر شده و فاصله ایجاد شده است.
وی تصریح زد: در ادامه به بیان توضیحات بیشتر پرداخته و عرض کردیم که در میان نامزدهای انتخاباتی مجلس معمولا کسی رای میآورد که هزینه بیشتری انجام دهد و این هزینه را یا خود فرد تامین کرده یا افراد دیگر روی او سرمایه گذاری میکنند و نامزد انتخاباتی پس از انتخاب به دنبال جبران هزینه همراه با سود اضافه است و لذا معمولا در تعاملات وارد شده و در انتخاب وزیر، رای اعتماد و نیز عزل و نصب وزرا، مدیران کل و حتی لایههای پایینتر دخالت میکنند که متاسفانه اینکار علیرغم نهی صریح مقام معظم رهبری مبنی بر عدم دخالت نمایندگان در عزل و نصبهاست.
وی ادامه داد: در این گردهمایی قرار بر عدم تکراری بودن صحبتها بود اما هر سه سخنران نسبت به عملکرد نمایندگان مرام در مجلس شورای اسلامی اشاره کرده و هر بار جمع ۹۰۰ نفره ائمه جمعه تکبیر گفته و به تشویق پرداختند که این نشان از گسترده بودن این مشکل است.
وی افزود: در ادامه بیان کردیم که هیئت دولت و وزرا نیازمند رای نمایندگان بوده و در میان دولتمردان کمتر کسی مردانگی به خرج داده و در مقابل فشارها ایستادگی میکنند و برای همین وارد تعاملات میشوند.
آیتالله محامی اذعان کرد: در ادامه سخنرانی در گردهمایی سراسری ائمه جمعه کشور با اشاره به آسیب دیگری بیان داشتیم که قوه قضائیه هم برای تصویب بودجه نیازمند مجلس و برای تخصیص آن نیازمند دولت است و زمانی که دست نیاز دراز باشد زبان بسته بوده و لذا با موارد محدودی از این فساد فراگیر برخورد شده و با بقیه برخورد نمیشود و یا چه بسا بیشتر از این توان برخورد وجود ندارد.
امام جمعه زاهدان عنوان کرد: در ادامه درخواست داشتیم که با همگرایی سران قوا و بر اساس راهنمایی مقام معظم رهبری برای اصلاح این آسیب ساختاری تدبیر شود.
آیتالله محامی اظهار داشت: قرار بر این بود که نکات مطرح شده از سوی سخنرانان در مورد کل کشور باشد که بنده در محور چهارم سخنرانی به بیان مصادیقی از این آسیبها در سیستانوبلوچستان پرداخته و بیان داشتم که در سیستانوبلوچستان با مشکلاتی مواجه هستیم از جمله اینکه بعضاً با ابقاء یا انتخاب مدیران ضعیف یا از حیث مدیریتی و یا از حیث نفسانی مواجه هستیم که نتیجه این میشود که علیرغم همه امکانات و ظرفیتهای موجود، استان از محرومیتهای بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: در ادامه با اشاره به ظرفیتهایی از جمله مرز، معادن، موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی، دریای عمان از عدم استفاده این ظرفیت ها گلایه کرده و به بیان مطالبات مردم استان از جمله عدم دریافت حقابه سیستان و نیز عدم اقدامات پیشگیرانه در خصوص حوادث طبیعی از جمله سیل در بلوچستان پرداختیم.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان ادامه داد: از میان صحبتها سخنان رئیس جمهور و رئیس مجلس خوب و امیدوارکننده بود از این جهت که مشخص شد از مشکلات مردم آگاه بوده و برای رفع این مشکلات تلاش دارند و گزارش ارائه شده از فعالیتها امیدوار کننده بود.
امام جمعه زاهدان عنوان کرد: از میان الباقی مسئولان سخنان رئیس سازمان صدا و سیمای کشور مبنی بر شناخت آسیبهای موجود در جامعه و نیز مشکلات موجود در بدنه صداوسیما با رویکردها و سیاستهای اعلامی مباحث خوبی بود به گونهای که بنده علیرغم انگیزه قبلی پس از شنیدن سخنان وی در اجلاس بلافاصله با ایشان جلسهای تنظیم و ضمن تشکر از رویکردهای جدید برای نقش آفرینی جهت تحقق این اهداف و رویکردها اعلام آمادگی کردیم.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت سامانه مونسون و خسارتهای وارد شده به استان در طول روزهای گذشته گفت: در زمان بازگشت به استان گلایههایی مطرح شد مبنی بر اینکه در برخی نقاط به درستی به افراد سیل زده رسیدگی نشده و در جلسهای که با مسئولان آب و فاضلاب، توزیع برق و راهداری داشتیم این چنین بیان شد که با پیشگیریهای صورت گرفته میزان خسارتها کمتر شده است.
وی ادامه داد: در این جلسات به ارائه دو نکته پرداخته و بیان داشتیم که اطلاع رسانی خدمات به مردم مهم است و عامل امیدواری و دلگرمی آنها به نظام اسلامی خواهد شد و در خصوص خسارتهای چند هزار میلیاردی بیان داشتیم که اگر همین مبلغ برای پیشگیری هزینه شده بود چنین مشکلاتی ایجاد نشده و چه بسا با هزینه کمتر امکان پذیر بود و نیاز است که ما قبل از وقوع حوادث برای مشکلات پیش بینی و جلوگیری داشته باشیم زیرا مونسون سالانه اتفاق میافتد و تنها ممکن است شدت آن بیشتر یا کمتر باشد.
وی با اشاره به برخی مناسبتهای پیش رو از جمله ۱۴ مرداد روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، یکشنبه ۱۶ مرداد سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی، دوشنبه ۱۷ مردادماه روز خبرنگار، تاسوعا و عاشورای حسینی و نیز یازدهم محرم روز تجلیل از اسرا مفقودین و بزرگداشت شهدای مدافع حرم افزود: حرکت امام حسین(ع) نهضت عاشورا را به صحنهای تبدیل کرد که هر کس با نگاه انصاف به آن بنگرد میتواند حق را از باطل تشخیص دهد و این چراغ تا قیامت روشنگر است و تعلق به شیعه و اهل سنت ندارد بلکه هر انسان آزادهای مرید امام حسین(ع) است و در طول تاریخ دیدهایم که بزرگان غیر مسلمان مسیحی هندو و غیره کتاب نوشته و اظهار ارادت میکنند و ایشان را الگوی خود قرار میدهند و باید همه مسلمانان و هر کس به هر گونه که می تواند در این ایام بر اساس مبنا و آداب و رسوم خود ارادتش را به پیامبر اکرم(ص)، ائمه هدی(ع) و امام حسین(ع) ابراز کند.